понеділок, 8 квітня 2013 р.

Обережно! Як крадуть гроші з банкоматів

Введу новий тег: Обережно! :)

Сьогодні одна подружка знімала гроші, але банкомат їй не видав готівку. Вона запиталася в групі в ФБ, що робити і куди йти. 

Десь місяць тому таке сталося і з нами. Я розхвилювалася, бо на рахунку грошей стало менше якраз на ту суму. Попросила чоловіка  подзвонити в банк. А він мені сказав, що таке часом буває, що все добре, бо банкомати мають датчики, які реєструють, чи гроші виходили, чи ні. І що гроші через деякий час повертають на рахунок. Так і було.

А ось сьогодні на питання тої подружки дали посилання на відео тутешнього 13-го каналу, яким я з вами ділюся. Йдеться про програму "У власній пастці". Випуск (іспанською) про те, як на банкоматах встановлюють пластмасову деталь, яка перешкоджає виходу грошей із отвору. Люди намагаються гроші дістати, але не бачать, як, і просто йдуть собі, а злочинець заходить, знімає ту деталь і забирає гроші. Коли, як каже ведучий, на кожному банкоматі є номер телефону, за яким треба дзвонити в таких випадках. 

Рекомендую тим, хто живе в Чилі (хоча, може, і в інших країнах таке може бути), а також тим, хто хоче послухати чилійський варіант іспанської мови:

Немає коментарів:

Дописати коментар