пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Про любов до грилів

Щойно стала свідком такої ситуації.

Періодично спеціальні сертифіковані компанії проводять інспекцію житлових будинків на відповідність нормам газової безпеки. Тебе за місяць попереджають, що така інспекція відбудеться - тобто, маєш час підігнати/відремонтувати потрібне. Обов'язкова умова - на час інспекції хтось має бути вдома. Перевіряють газові плити, колонки і опалювальні прилади та вентиляцію, і після таких перевірок житло отримує статус - зелений (якщо все добре), жовтий (якщо є мінімальні зауваження, які можна і треба виправити) і червоний (якщо наявні серйозні проблеми).

Потім за результатами загальної інспекції на самому будинку (у тому числі, багатоквартирному) чіпляють знак SELLO (VERDE, AMARILLO, ROJO). До речі, на нього варто звертати увагу, коли купуєте чи винаймаєте житло.

Що мене здивувало? Після перевірки квартири одного із знайомих, йому надіслали попередній звіт, в якому повідомлялося, що квартира не може отримати зелений статус, бо виявили гриль. І проблема не в його наявності, а в тому що він підключений до газового балону, а не до газової мережі. 

Мене завжди дивувало, як тут люди на балконах мають грилі - це ж так небезпечно, вогонь, багатоквартирний будинок, усяке буває, допоки ми не в'їхали в нашу власну квартиру: ми теж купили гриль (щоправда, на вугіллі - у нас взагалі в квартирі нічого газового немає).

Словом, якщо ви вперше в цій країні, і бачите дим з балкону, скоріше за все, це просто хтось смажить м'ясо :) 

4 коментарі:

  1. ой, у нас в Лондоні теж полюбляють робити барбекю на балконі, хоч це і заборонено :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. хочу до вас у Лондон :) можна й без барбекю :)) Рада познайомитися, занесла до себе в feedly

      Видалити
    2. а я вас вже роки два читаю - рада, що ви після паузи повернулися, у вас цікаво
      ну і до нас в Лондон - завжди раді, екскурсію зробимо без проблем :)

      Видалити
    3. Дуже приємно :) Я тільки зараз починаю мати трохи часу для себе, навіть не думала, що двоє дітей так можуть з'їдати його :)

      Видалити