вівторок, 11 червня 2013 р.

Про антибіотики

Якщо кому це важливо - в Чилі майже неможливо купити антибіотики або противірусні без рецепту від лікаря. Хіба фармацевт буде пофігістом або ви якось його причаруєте. До лікаря треба їхати або в державну лікарню (posta, consultorio) - безкоштовно, але чекати прийому декілька годин, або записуватися на консультацію до лікаря з приватної клініки - нам виходить від 20 до 40 доларів за один раз, але приймають досить швидко.

Ми хворіємо, на щастя, не так часто, і антибіотики майже не вживаємо. Але кожного разу, коли застуда у чоловіка, справа до ходить саме до них. Ось і на вихідних він почав чхати, потім кашляти і я подумала: все, треба до лікаря, антибіотики, п'яте, десяте...

І тут я згадую, що менше місяця тому їх призначили мені (мала проблему з вухами). Оскільки препарат - той самий, що зазвичай виписують чоловіку, думаю - дай спитаю у дівчат, чи можна по одному і тому ж рецепту купувати ліки повторно. Дивись, зекономимо час і гроші. Відповіді були різними, але ми вирішили-таки спробувати - і купили-таки знову за старим рецептом. А тут ще подружка порадила - якщо ви часто лікуєтеся антибіотиками, то коли вам випишуть на них рецепт, в той же день купити по ньому у різних аптеках про запас.

Я в жодному разі не закликаю до самолікування, але бувають ситуації, коли до лікаря потрапити неможливо, а лікуватися треба, тому пишу про наш сьогоднішній досвід.

Немає коментарів:

Дописати коментар