четвер, 25 квітня 2013 р.

Маленька громадянка Чилі

А в нас вже є паспорт і посвідчення особи :)
Діти за фактом народження у цій країні стають громадянами Чилі. Для виїзду за кордон обов'язково мати паспорт. Усередині країни він не потрібен. А щоб його отримати, перше треба оформити посвідчення особи. То ж  готуючись до поїздки на Україну, ми пішли все це робити.

Посвідчення і паспорт видає Registro Civil - відповідник наших відділів ЗАГСу. Для громадян Чилі ця процедура дуже швидка і проста:
підходиш, називаєш твій номер посвідчення (видається при реєстрації народження), тебе фотографують, розписуєшся на електронному планшеті (дітки тільки ставлять пальчик), називаєш необхідні дані, платиш у касу і за виданою квитанцією слідкуєш по Інтернету, коли готові документи. Ми подавали заяву у понеділок, у четвер уже все було готово. Вартість: посвідчення особи $3.600, паспорт - $48.900. Усього приблизно 110 доларів США.

Коли документи оформлюються на дитину, і мати, і батько повинні підписати заяву. Забирав документ батько - в квитанції було написано, що це зробити може тільки він. 

Номер посвідчення співпадає із номером паспорту (не плутати із серією і номером самого зшитку), із номером страхового полісу, податковим кодом і масою інших потрібних і не дуже номерів. Дуже зручно. Тим, хто живе тут, раджу запам'ятовувати його якомога швидше, бо називати номер посвідчення (RUT або RUN) тут доводиться на кожному кроці. Навіть накопичувальні знижки у різних магазинах - за "рутом". 

Словом, дитина наша тепер в Чилі задокументована, залишилося вписати її в мій паспорт у нашому Консульстві в Аргентині - і можемо вирушати до української бабусі :)

Немає коментарів:

Дописати коментар