вівторок, 19 березня 2013 р.

Про медицину та Youtube

Вчора заплакала вранці наш доця, а голос такий хрипкий-хрипкий. Вважаючи те, що минулого тижня хворіли ми з Андрійком, я захвилювалася. Дзвонимо педіатру, щоб знайшов для нас хвилинку - глянути, що то з дитиною. Сказав приїжджати. Поїхали. 

А як покажеш лікареві, що 4-х місячне дитя має дивний голос? Правильно, через плач. І нумо ми панну Олександру "розплачувати". Як правило, вона вже на стадії роздягання починає ковезитися. А тут і роздягли, і животик помацали, і лопаткою горлечко подивилися, і грудку-спинку послухали. Не плаче! І на спеціальній дошці навмисне ріст вимірювали - завжди плаче, а тут ні,  тільки посміхається. Я кажу: "А давайте її зважимо!" (бо то вже не любить так не любить!). На ваги її - губку закопилила, але не заплакала. І що ще їй зробиш?

Тоді ми з чоловіком на пару намагаємося зімітувати її хрипкий плач, а доктор уточнює як саме, виводячи його в різних тонах. Уявіть собі картину - троє дорослих "плачуть" як немовлята, а справжнє немовля за тим із посмішкою спостерігає :) 

І тут доктор каже:
"Youtube"! Біжить до свого столу, клацає-клацає, і ми чуємо страшне дитяче хрипіння і кашель. Питає: "Так?" Ми: "Ні!". Він:"Ну, слава Богу! Про всяк випадок, якщо раптом буде саме так - ось вам крапельки. Як правило, такі напади у дітей бувають рано вранці. Якщо холодне повітря не допоможе (а це єдиний випадок, де холодне повітря якраз допомагає зняти напад), то дасте по 3 крапельки на кг ваги. А поки що тільки промивати носик морською водою і слідкувати за дитиною".

Отак живеш і думаєш, що Youtube - то щось музичне, навчальне, ну для розваг чи новин, а воно он ще й лікувати допомагає!

P.S. Що ви думаєте? Тільки ми зібралися виходити з кабінету, дитина розплакалася! 
P.P.S. Мене ще розсмішило порівняння. У нас кажуть "кашляє, як собака". Доктор казав "кашляє, як тюлень" :))
P. P. P. S. Ось цей ролик. У нас, на щастя, не так.


2 коментарі:

  1. та, кумедно ви мабуть виглядали, коли кашляли)))
    а круп як на відео то дуже серйозно, у нас сусідський малий оно мав, добре батьки лікарі і відразу зрозуміли що до чого...
    виздоровлюйте)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, я так боюся тих хвороб, що за кожним писком дзвоню педіатру, а часом навіть якщо той каже, що все під контролем, веземо дитину в швидку.
      Коли дітки хворіють, все віддав би, аби вони не страждали...

      Видалити